Zajímá vás zdravá strava? Pak jste se u tohoto článku přesně trefili. V současné době jsou lidé o různých zdravějších a přírodnějších alternativách mnohem lépe informování, než tomu bylo v minulosti. Přispívá k tomu dostupnost informací zejména na internetu, kde jsou pro uživatele informace bezplatné. Mohou si přečíst zkušenosti a recenze ostatních lidí. Dnešním tématem bude konkrétně sladidlo. Běžný cukr není třeba zmiňovat, o tom ví téměř každý, ale jak ho nahradit? Kokosový cukr Nakliceno.czje tedy ideální volba, a to proto, že se jedná o čistě přírodní sladidlo. A nemusíte mít strach, narazíte na něm téměř v každém větším supermarketu. Dostupný je proto, že u nás začíná být, čím dám tím více oblíbenější a používanější. Jeho přínosy pro lidské zdraví jsou prokázané, které si ostatně můžete přečíst i na různých fórech při brouzdání na internetu.
A jak že tento druh sladidla vzniká? Získává se z tropických palem kokosů, tedy kokosovníku, jak jej všichni známe. Poupata květů kokosovníku se naříznou a právě vytékající nektar se sbírá, který se následně suší. A právě z usušeného nektaru zůstanou pouze hnědé krystalky. A právě tyto hnědé krystalky jsou nazývány kokosovým cukr. Tento druh cukru je již od pradávna znám a používán zejména v Indonésii, ale postupně se dostává i do ostatních zemí. U nás v České republice již to není velká neznámá jako dříve.
Hlavní přínosy kokosové cukru jsou zejména v kuchyni, protože obsahuje mnoho vitamínů a minerálů, jako například zinek, železo, hořčík nebo draslík. Dále obsahuje antioxidanty a aminokyseliny. A právě toto výživné složení je velký rozdíl oproti cukru bílému. Všechny výše zmíněné složky jsou pro naše tělo potřebné a nezbytné. Má tak blahodárné účinky na lidské zdraví. Kokosový cukr můžete v kuchyni nahradit bílým cukrem zcela klidně, vhodný je jak do studené kuchyně, tak také na pečení, takže se toho nemusíte bát.